svētdiena, 2011. gada 9. oktobris

Vai Tu zināji, ka?


Letarģisks smīns pārklāj apātisko seju, kas izlīdusi no segu izveidotās migas un patlaban pārlūko istabu meklējot tuvāko izeju uz tualeti, jo tieši tur atrodās tās nākotnē.

Vai Tu zināji, ka kodolieroči ir laba lieta?
Ja visām lielvalstīm to ir gana daudz tad ir maza iespēja, ka būs kodolkaršs, jo tādā veidā tiktu nodrošināta abpusēja iznīcība. (google: Mutually assured destruction)

Tualete, tā ir tā vieta, kur karalis ir vergs, bet vergs karalis, gandrīz vai gribas domāt, ka Hēgeļa "Kunga un verga dialektika" tapa šajā telpā, kur mušas slinki nolaidās uz sienām un vēroja, kā top filozofija.

Vai Tu zināji, ka pirms gada tavs ķermenis bija par 98% savādāks, kā šobrīd?
Izrādās, ka katru gadu mūsu ķermenis aizvieto apmēram 98% savu atomu, vienīgi slikti, ka aizvietojot, tas aizmirst aizvietot arī visus vēžus un hepatītus un citus draņķus.

Bet nu tualete bija tukša, bez Hēgeļa, bez filozofijas, tikai šī letarģiski smīnošā seja, kurai, ja godīgi, tualeti nevajag, jo tā ir tikai seja, ne ķermeņa ne jēgas.

Vai Tu zināji, ka ja kādā multfilmā astoņkājis apsola atdot savu sirdi viņš tāpat var krāpt?
Jo astoņkājiem ir 3 sirdis... žēl, ka mums tā nav, būtu daudz vieglāk saglabāt tīru sirdsapziņu.

Taču Seju tas nebiedēja, tā mierīgi ieņēma tualetes telpu, dziļi ieelpojot viegli sasmakušo gaisu līdz letarģisko smīnu nomainīja vāji maskēts riebums un tā iekliedzās - "Konsolidēt! Konsolidēt! Konsolidēt!"


Vai Tu zināji, ka Nīče savu dzīvi beidza kā vājprātīgais?
Jo apmēram 10 gadus pirms savas nāves Turīnā uz ielas redzēja kā kāds kučieris sit savu zirgu, redzētais atstāja neizdzēšamas pēdas Nīčes psihē.

Tās vārdi atbalsojās sasmakušajā telpā, līdz patiešām, smaka sāka konsolidēties. Gadu gadiem krājusies smirdoņa savācās vienā veselumā un izveidoja ķermeni, pakausi, matus un apstājās ap Seju. Un tikai tad Seja atplauka neviltotā smaida un noteica: "Vai Tu zināji, ka mani tagad sauc par Filozofu?"

2 komentāri: