svētdiena, 2010. gada 21. novembris

Kas notiek ar Latvijas interneta medijiem un patriotismu?



Latvijas internetā vidē svētku pasākumi tika atspoguļoti samērā akurāti. Bija reportāžas no 11. novembra krastmalas, bija salūta fotogrāfijas un daudz daudz daudz staroja Rīga, taču tika aizmirsts par vienu nelielu pasākumu, kurā piedalījās nieka, nedaudz vairāk kā 3000 cilvēki. Jūs, kā parasts mediju lietotājs noteikti man tagad jautājat - "Kārli, kāds pasākums? Nevienā medijā taču netika pieminēts kāds cits tāda mēroga pasākums." Jā, taisnība, netika. Taču tas nenozīmē, ka nebija, tas nozīmē to, ka medijiem bija izdevīgi nepieminēt "Visu Latvijai" organizēto lāpu gājienu, kurš savā starojumā pārspēja visus "Staro Rīga" objektus, kurš savā patriotismā vienoja cilvēkus daudz vairāk, kā svētku salūts, vai mūsu viena tanka aplūkošana.
Jā, mediji to noklusēja. Neparādijās neviena bildīte, vienīgais, kas parādījās bija LTV panorāmā apakšā titros mazs teikumiņš. Jocīgi? Jā, man arī tā šķiet. Kāpēc jau otrajā rītā mēs varam lasīt par to kurš no kura izšķīries, cik daudz narkomānu ir valstī un tamlīdzīgas lietas, bet nevaram lasīt par šādu pasākumu?
Galu galā, kad pienāks 9. maijs es varu garantēt, ka mediji visu, kas notiks tajā dienā atspoguļos 2 nedēļas pirms, un 2 nedēļas pēc.
Tāpēc man ir viens jautājums - Kāpēc? Kāpēc, jums šķiet pieņemams ignorēt šādu notikumu, kas tik daudz cilvēkiem radīja pozitīvas emocijas un neparādīt publikai skaisto skatu kāds bija, kad lāpu gājiens šķērsoja vecrīgu vienotā kolonnā.

Bildes VAR aplūkot - http://visulatvijai.lv/news.php?readmore=1156319359

Bilde ņemta no http://visulatvija.lv mājaslapas.

9 komentāri:

  1. Varētu pilnīgi padomāt, ka esi patriots.

    AtbildētDzēst
  2. Patiesībā, jā... Es arī nekur nebiju dzirdējusi par šādu pasākumu. Pilns ar informāciju par Staro Rīga, kas nemaz nebija tik iespaidīgs, kā to visur skandina! Bet kāpēc tā? TV3 cenšas ierosināt patriotiskas jūtas cilvēkos ar projektu "Lielā aizbraukšana". Bet kāpēc gluži vienkārši neaicināt vai neparādīt cilvēkiem kopību lāpu gājienā? Vai tā tiktu atkal uzskatīta par "Visu Latvijai" reklāmu?

    AtbildētDzēst
  3. Ja patīk raksts, varat droši padot linku tālāk :)

    AtbildētDzēst
  4. Nauda. Visu Latvijai nevienam nemaksā. Lūk, arī iemesls, kādēļ mediji klusē. Muti tie atver par naudu.
    Bet lāpu gājiens ir lielisks, un VL ir lieliski cilvēki, tādus pamana arī bez mēdijiem.

    AtbildētDzēst
  5. KĀRLĪ!
    Tu mācies komunikācijas studijas.
    Mediji raksta ar īsto "e". Piedod, man ļoti vajadzēja to pateikt.

    AtbildētDzēst
  6. Jā, jocīgi man arī tas likās, pati pidalījos gājienā, bet nekur nekas, it kā kas tāds nemaz nebūtu noticis!

    AtbildētDzēst
  7. Tas nozīmē tikai vienu - patriotiski noskaņots latvietis ir ļoti neērts radījums. Tāpēc par viņu nevajag runāt, viņu nevajag rādīt, viņu vispār nevajag pieminēt. Jo citādi - Dies pas’! - tie neērtie ļautiņi savairosies vēl vairāk. Kamēr par Latvijas mīlestību tiek tikai runāts - skaļi un no augstām tribīnēm - tikmēr viss ir labākajā kārtībā. Jo tukša runāšana jau nevienam netraucē. Vari deklarēt, cik vēlies, cik ļoti tu mīli Latviju - tas skaisti skan un neuzliek nedz pienākumus, nedz atbildību. Bet, ja Tēvzemes mīlestība parādās arī darbos... Tad vairs nav labi. Jo par savu Tēvzemi domājošs un to mīlošs latvietis - tas jau ir bīstami. Jo tādam latvietim vairs nav vienalga, kas un kā notiek Latvijā. Tāds latvietis ir ja ne gluži bīstams, tad vismaz ļoti traucējošs gan - traucējošs visiem tiem, kas čakli, ilglaicīgi un pilnīgi nesodīti nodarbojas ar tautas kopējās mantas pārdalīšanu pašu labumam un valsts naudas pārvietošanu savās personīgajās kabatās.

    AtbildētDzēst