ceturtdiena, 2013. gada 28. novembris

Pārdomas par Maxima PR un Zolitūdes traģēdiju

Empātija!
Veselais saprāts!
Krīzes PR!

Lūk, daži vārdi, kuri ir sveši Maxima tīklu vadītājam, godātajam Jasinaka kungam ir sveši. Kad notiek traģēdijas, tad kompānijām ir divi veidi kā rīkoties.

Pirmais ir loģiskais - atzīt savu vainu, izteikt līdzjūtību, aktīvi iesaistīties problēmu risināšanā, vai tas būtu kompensāciju izmaksāšanā, vai tas būtu preventīvās darbībās, lai novērstu līdzīgas nelaimes nākotnē. Šāda rīcība var radīt īstermiņa zaudējumus. Pirmkārt, ir jātērē apjomīgi finansiāli līdzekļi, otrkārt uz kādu laika sprīdi kompānijas tēls šā vai tā tiks asociēts ar masīvu nelaimi. TAČU, ilgtermiņā kompānija paliks atmiņā kā pozitīvs piemērs tam, ka tā spēja uzņemties atbildību, ka tā spēj atzīt savas kļūdas, un šādā veidā mainoties spēs saglabāt lielu daļu savu klientu.

Taču vienmēr var rīkoties arī pēc labākās strausu PR stratēģijas. Iebāzt galvu dziļi sev tur, kur saule nespīd un skaļi bļaut - "Mēs neesam vainīgi, mēs neko nezinām, mēs forši, jūs lohi!". Un šādai rīcībai nav pozitīvu iznākumu, tas cilvēkos rada negatīvas asociācijas, kuras ja pirms tam bija maigas, tad tagad jau kļūst principiāls morāles jautājums. Un strausi paliek bez ēdiena, jo arvien mazāk cilvēku iepērkas pie viņiem.

Ir prātam neaptverami kā kompānija, kura ir multinacionāla spēj rīkoties tik inepti un atļaut savam vadītājam izteikt tik nepārdomātus teikumus. Ir prātam neaptverami, ka par to, ka ugunsdzēsēji, mediķi un policisti riskēja un diemžēl arī ziedoja savas dzīvības, tiek atlaists Mārtiņš Šics. Ir prātam neaptverami, ka laikā, kad visiem jābūt vienotiem sākas politiskās spēles Rīgas domē. Ir prātam neaptverami, ka vienīgo īsto izmeklēšanu veic žurnālisti.

Man ir lūgums visiem, kas lasa šo blogu, kas dalās un padod to tālāk - Apdomājieties par to cik dzīve var būt trausla, apdomājieties par to, ka viena sekunde var būt starp Tevi un Tavām beigām. Un lūdzu novērtējiet to, ka vēl esat dzīvi un dariet visu, lai palīdzētu tiem, kas vēl arī ir dzīvi. Pieminiet mirušos, atcerieties viņus, bet palīdziet dzīvajiem, tiem šī palīdzība ir daudz vairāk nepieciešama.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru